Event Brightlands Young Hack4SmartServices

Talentvolle regio

Europese grensregio met vele talenten

Brightlands is een snelgroeiende community in Limburg met 29.000 innovatieve ondernemers, talentvolle onderzoekers en veelbelovende studenten op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Een grensregio met ambitie en verschillende talenten.

Brightlands is een unieke plek om je talenten als ondernemer, onderzoeker of student verder te ontwikkelen en je bedrijf of producten en diensten te innoveren. Op het gebied van groene circulaire chemie als basis voor nieuwe materialen en productieprocessen, gezondheidszorg, geneeskunde en biowetenschappen, gezonde en veilige voeding, future farming, (bio)circulaire economie, slimme digitale diensten en data science. Of combinaties daarvan.  

Heb jij een idee om de wereld beter of gezonder te maken?

Ga naar Samen innoveren

Studenten op Brightlands Chemelot Campus

Baanbrekende innovaties

Bij Brightlands ontstaan innovaties door de combinatie van ondernemerschap en wetenschap. Rond de ontwikkeling van groene chemie bijvoorbeeld, het kweken van nieuwe kunstmatige organen om het zieke origineel te kunnen ontvangen of het ontwikkelen van hightech coatings om energie te besparen. Maar ook nieuwe manieren om veilig digitale gegevens te kunnen delen of de voedingswaarde van gewassen te vergroten. 

Meer voorbeelden van Brightlands innovaties bekijken?

Ga naar Bright Stories

Bright Story : Zonneverf
Bright Story: Zonneverf
Hightech coating om energie te besparen
Case

De plek om te innoveren

Brightlands ligt in het hart van de Europese grensregio Aken-Leuven-Eindhoven. Een plek met vele talenten, heldere ambities, een internationale mindset en waar de mensen als geen ander begrijpen wat de kwaliteit van leven inhoudt. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Een regio met ambitie

Brightlands campussen met vliegvelden in de regio

Opleiden voor morgen

Vier Brightlands campussen zijn een belangrijke spil in de ontwikkeling van talent in de regio Limburg. Innovatief onderwijs waarin studenten van mbo tot academisch niveau, samen met ondernemers en onderzoekers werken aan een duurzame en gezonde toekomst. Een plek waar talent wordt opgeleid voor banen van de toekomst. In een regio met het aangeboren talent om over grenzen heen samen te werken. Kortom, dé plek om te groeien!

Bekijk alle onderwijsprogramma's bij Brightlands

Studenten die deelnemen aan een conferentie bij Brightlands

Aantrekkelijke regio

Ambitieuze en talentvolle mensen vinden de weg naar Brightlands. Limburg is een aantrekkelijke regio met een uitstekende work-life balance, prettige woonlasten en een internationale mindset. Buitenlandse studenten en startende ondernemers kiezen bewust voor academisch of hoger onderwijs in Limburg en blijven er ook steeds vaker voor een carrière in Limburg of in de Euregio. Een innovatieve regio waar je je snel thuisvoelt.

Ga naar Wonen en leven in Limburg

Deelnemers aan conferentie bij Brightlands

Blijf op de hoogte

kaart Brightlands

Bekijk de laatste ontwikkelingen

Event op Brightlands Maastricht Health Campus
Evenementen bij Brightlands
Ontmoet ondernemers, onderzoekers en studenten bij Brightlands
Overzicht
Studenten op Brightlands Maastricht Health Campus tijdens Summer Tour
Brightlands Nieuws
Overzicht van de laatste innovaties en ontwikkelingen bij Brightlands
Overzicht
Brightlands Smart Services Campus
Werken bij Brightlands
Banen van morgen in Limburg
Overzicht